Caddies, named in memory of a passionate volunteer at Wild Mountains, is the home for long-term volunteers.

Designed as a private home or a cosy shared house for up to 4 staff members, it was completed in 1998 with a large team of volunteers. Timber inside and out, much of this was sourced on site or in the nearby area.

The house has a slow-combustion wood stove for cooking and hot water, a composting toilet and is connected into the water and solar power supply of Wild Mountains. The building is oriented to capture northern sun when it reaches through the forest and the bay window is a favourite sitting spot for residents and visitors.

Built using simple solid timber construction (framing, floors, wall cladding, stair and lining, ceilings, cabinetry)

 

Designed by Emma Scragg Architect